Smart op weg

Mannelijke of vrouwelijk stemacteurs gezocht?

Mannelijke of vrouwelijke stemacteurs gezocht? Tegenwoordig kun je een stem snel en eenvoudig bestellen. Of je nu op zoek bent naar een voice-over voor een bedrijfsfilm of misschien een pakkende trailer. Je hebt je eigen voice-over zelfs met nabewerking. Of het nu gaat om een documentaire, een bedrijfsfilm, e-learning of een advertentie. Je bespaart op de prijs, niet de kwaliteit. Bij een voice-over wordt er vaak een gratis geluidsreiniging gedaan en wordt er altijd de beste apparatuur gebruikt. Dit betekent dat elke productieactiviteit naar een hoger niveau wordt getild. Daarnaast kan er ook een gratis herstel worden aangeboden voor iedereen. Tegenwoordig worden er steeds meer stemacteurs gezocht. Het hebben van een professionele voice-over is iets waar jij en je klanten blij van worden. Luister naar de stemmen en upload je script. De stemacteurs nemen vervolgens je stem op vanuit hun eigen hightech studio. Een goede stem hoeft niet duur te zijn!

stemacteurs gezocht

Wat doet een stemacteur allemaal?

Stemacteurs zijn mensen die hun stem gebruiken om televisie- of radioprogramma’s op te nemen. Hoewel het beroep van een stemacteur en het stemacteren in het verleden anders waren, wordt tegenwoordig de term stemacteur gebruikt en geassocieerd voor beide beroepen. Een stemacteur is iemand met een goede stem en daarom worden er tegenwoordig meer stemacteurs gezocht. Hij heeft zijn stem zo ontwikkeld dat hij op verschillende toonhoogtes en snelheden kan spreken. Stemacteurs gebruiken hun stem om verschillende tv-programma’s, radioprogramma’s, reclames en/of films op te nemen. De stemacteur neemt in de studio een tekst op voor een tv-show, radioshow, reclame of film waaraan hij werkt. Ook is een stemacteur een persoon die films en tekenfilms inspreekt als ze vanuit het buitenland worden nagesynchroniseerd. Meestal worden ook beroemde acteurs of actrices ingehuurd om voice-overs te doen. De stemacteur heeft een mooie heldere of kenmerkende stem.

Hoe wordt je stemacteur?

Op het internet zie je het wel eens langskomen: stemacteurs gezocht, maar misschien heb je ook interesse om het te worden. Ten eerste moet men zich realiseren dat voice-overs niet anders is dan modellenwerk, voetballen of in een reclame spelen. Je moet iets bijzonders kunnen doen met je talent. Het grappige van goede stemacteurs is dat ze praten alsof ze onmiddellijk teksten maken. Terwijl er eigenlijk een zuurverdiend scenario voor hen ligt. Met slechts één speciale stem hoef je absoluut geen spraakacties uit te voeren. Vooral hoe je het opneemt. Het is belangrijk dat je een taak gemakkelijk kunt begrijpen. Met andere woorden: je moet een richting hebben. Als de klant stemacteurs gezocht nodig heeft om een professionele opgewekte stem in de vijfde zin met een korte pauze na de merknaam in te spreken, dan moet een stemacteur zich er direct aan kunnen passen.

Stemmenbureau

Een dag filmen zit erop, alles lijkt ergens heen te zijn gegaan. Nog steeds heb je een stem nodig die de spot echt aanvult. Je hoort iemand zeggen tijdens de productie: ‘ We regelen die voice-over nog wel!’ En toen werd er snel een stemmenbureau gebeld. Een stemmenbureau is eigenlijk een soort castingbureau. Ze ontvangen vragen van klanten, bevelen kandidaten aan en onderhandelen uiteindelijk binnen de taak zelf. Er zijn niet veel stemacteurs gezocht in Nederland, omdat er al naar schatting meer dan 1000 stemmen zijn, zowel mannen als vrouwen. Dit aantal is de afgelopen jaren flink toegenomen. De kantoren hebben kaartbakken gevuld met stemmen van over de hele wereld. Het spreekt voor zich dat een dergelijk bureau ook vergoed moet worden. De productiekosten zijn hoger voor een voice-over, terwijl de trend is dat productiekosten lager moeten worden. Waarom? Met online campagnes kun je veel sneller wijzigingen doorvoeren. Bovendien is het gemakkelijk om meer subversies te creëren, omdat alles tegenwoordig digitaal in elkaar zit.

Stemacteurs die bekende tv-personages inspreken

Iedereen weet hoe Dora, Octo en Bob de Bouwer eruit zien, maar wie zijn de stemacteurs achter deze personages? Wanneer er stemacteurs gezocht zijn, dan zijn de volgende stemacteurs de beste die je kunt hebben. 

Hieronder zie je een paar stemacteurs die onze favoriete personages inspreken:

  • Hein Boele, Elmo: Je kent Hein Boele vooral als Elmo, maar ook van vele andere (teken)films. Zo sprak hij Konijn in van Winnie de Poeh en Hildebrand (Professor) Slakhoorn van Harry Potter
  • Lex Passchier, Spongebob Squarepants: Al 20 jaar spreekt Lex Passchier de stem van de gele spons in. Lex Passchier is iemand die je niet vaak op de televisie ziet, maar achter de schermen heeft hij veel gedaan. De series Moordvrouw en Oogappels heeft hij schreven. Ook heeft hij De 12 van Oldenheim en De 12 van Schouwendam bedacht.