Smart op weg

Wat is DesktopCentral?

Vandaag ga je meer te weten komen over wat DesktopCentral precies is en waar het voor gebruikt wordt. Als afkortingen gebruiken we vandaag DC, dit is een makkelijke afkorting. DC MSP is een web-gebaseerde Windows Desktop Management software die helpt bij het efficiënt beheren van desktop servers voor klanten. Het heeft segmentatie per klant. Ook biedt het natuurlijk geïntegreerde desktop management functies voor de klant. Zoals bijvoorbeeld software distribution, patch management, IT asset Management, applicatie, licentiebeheer, afstandsbedieningen en nog heel veel meer. Het is voornamelijk bedoeld voor Android en Iphone.

DesktopCentral

Hoe werkt het precies?

DesktopCentral MSP is op middel-server architectuur gebouwd, dit klinkt heel ingewikkeld maar dat valt reuze mee. Het biedt natuurlijk twee verschillende opties in het beheer van klanten en verschillende afmetingen. Er bestaat ook zoiets als Direct managen van de Centrale server. In deze modus plaatst iemand een agent in de desktops van de klanten. Op deze manier wordt er rechtstreeks gecommuniceerd met de centrale server. Dit is vooral geschikt wanneer de klant weinig desktops hoeft te beheren. Meestal wanneer het kleiner is dan 100 desktops. Je hebt geen distributed systeem nodig bij je klanten, in plaats daarvan kunnen zij zelf installeren via de centrale server.

Laten we hopen dat jij nu een iets beter beeld hebt van wat DesktopCentral precies is en waar het voor gebruikt wordt. Het is een heel breed iets waar veel bedrijven gebruik van kunnen maken. Als het toch nog niet helemaal duidelijk is dan kun je altijd nog een stuk meer informatie vinden op internet.